Persbericht woensdag 25 januari 2017

Verkeersongeval

Dinsdagavond 24 januari gebeurde er omstreeks 20.00 uur een verkeersongeval op het kruispunt van de Lege Moerstraat met de Kruiskensstraat, in Kaprijke. Een 20-jarige man uit Nederland had er met zijn voertuig Volkswagen Jetta een woning binnengereden.
De wagen kwam terecht in de woonkamer van de bewoners, die gelukkig ongedeerd bleven. De brandweer kwam ter plaatse om de zwaar beschadigde woning te stutten. Een takeldienst kwam naar het kruispunt om het voertuig te takelen. De jongeman werd gewond overgebracht naar AZ Alma.

Inbraak

Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur werd de politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een inbraak in de Kerkesteestraat in Eeklo. Aldaar verwittigde de 58-jarige bewoner de hulpdiensten toen hij thuis kwam en opmerkte dat zijn voordeur en achterdeur open stonden. Dieven verschaften zichzelf de toegang via de achterdeur, die ze forceerden met een voorlopig onbekend voorwerp.
De interventieploeg deed een rondgang in de woning en stelde vast dat op het gelijkvloers de ruimtes niet doorzocht waren. Op de eerste verdieping werden de laden en schuiven in zowat alle kamers doorzocht. Er werd een duur horloge ontvreemd.
De inbraak moet dinsdagavond gebeurd zijn tussen 17.25 uur en 19.45 uur.

Verkeersongeval

Dinsdag 24 januari om 20.45 uur kwam een voertuig terecht in een gracht in de Ringlaan in Eeklo. Het voertuig reed in de richting van Nieuwendorpe en geraakte van de weg af bij de werkzaamheden voor de nieuwe rotonde aan AZ Alma. De bestuurder, een 35-jarige vrouw uit Maldegem, kwam er met de schrik van af. Haar voertuig kwam deels onder water te staan en diende getakeld te worden. De vrouw legde een ademtest af en bleek niet onder invloed van alcohol te zijn.

Verkeersongeval

Een 30-jarige vrouw uit Eeklo meldde op 25 januari een verkeersongeval in de Industrielaan te Eeklo. Het kwam tot een aanrijding tussen haar wagen en haar voorligger Jeep. Ze wilde afslaan in de Slachthuisstraat en reed achteraan op de wagen van de tegenpartij. Het Europees Aanrijdingsformulier werd ingevuld. Er vielen geen gewonden. ​