Persbericht zondag 27 januari 2019

Inbraken

Vrijdagavond kreeg de PZ Meetjesland centrum melding van een inbraak in een  woning gelegen in de Opeisingstraat te Eeklo. Tijdens de afwezigheid van de bewoner werd de voordeur open gebroken. Bij nazicht in de woning stelde men vast dat de TV uit de woonkamer was gestolen.

In de loop van de nacht kregen we nog een melding van diefstal uit een woning gelegen in de Dullaert te Eeklo. Er was nergens braakschade vast te stellen maar toch bleken twee laptops en twee GSM's van de bewoners te zijn gestolen.

Gisterennamiddag kregen we melding van een inbraakpoging in een woning gelegen in de Kerselaarstraat te Sint-Laureins. Een getuige had drie verdachte personen zien lopen rond de woning en verwittigde de politie. Bij aankomst werd een voertuig, vermoedelijk een Mazda 6, opgemerkt met Franse nummerplaat die aan een hoge snelheid weg reed. Het voertuig werd gesignaleerd aan de omliggende korpsen maar kon tot op heden niet meer aangetroffen worden. Bij nazicht bleek de woning niet te zijn betreden en was er geen braakschade

Afgelopen nacht kregen we nog twee meldingen van inbraken. In een woning gelegen in de Maria Polderdijk  te Sint-Laureins (Watervliet) stelden de bewoners bij hun thuiskomst vast dat hun woning werd doorzocht. De buit betreft 3 fototoestellen en fotomateriaal met een aanzienlijke waarde. In een woning gelegen in de Vaartstraat te Kaprijke bleek de achterdeur te zijn open gebroken. De bewoners stelden vast dat hun woning werd doorzocht en alles overhoop ligt. Hier betreft de buit voedingsmiddelen, keukengerei, kledij en werkmateriaal. 

Tenslotte  kregen we nog kennis van een inbraak in een woning gelegen in de Hoge Bosstraat te Eeklo. De dader verschafte zich toegang tot de woning door een ruit van een plat dak in te slaan. Uit de woning werd geld gestolen

De verschillende buurtinformatienetwerken werden in kennis gesteld.