Verkeershinder Brugsesteenweg / Tieltsesteenweg

1. Werken Brugsesteenweg

Van maandag 9 april tot eind augustus 2018 worden de wegeniswerken in de Brugsesteenweg uitgevoerd:

Fase 1: 9 tot en met 13 april 2018: ter hoogte van de kruising tussen de Sint-Jansdreef en Brugsesteenweg worden er werken aan de waterleiding uitgevoerd. De Brugsesteenweg wordt hierdoor doodlopend komende van de R43 (Ringlaan). De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde. Er is een omleiding via Brugsesteenweg - R43 - Leopoldlaan en een omleiding via D. Goethalsstraat - Raverschootstraat - Galgenstraat.

Fase 2: 16 april tot en met 4 mei 2018: rioleringswerken vinden plaats tussen de ovonde en het tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.

Fase 3: 7 mei tot en met 15 juli 2018 (bouwverlof): riolerings- en wegeniswerken vinden plaats tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde.

Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn. Vanaf 6 augustus 2018 worden de werken tussen ovonde en tankstation verder afgerond tegen eind augustus. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.

2. Werken Tieltsesteenweg

Het kruispunt aan de Nijverheidskaai met de Tieltsesteenweg is vanaf nu tot 11 april tijdelijk terug open voor alle verkeer. Op 12 april en mogelijks ook op 13 april zal het kruispunt volledig worden afgesloten voor asfalteringswerken. De weersomstandigheden kunnen de geplande data beïnvloeden.

De omleiding komende vanuit Ursel zal via Oostwinkel en Waarschoot verlopen. De omleiding vanuit Eeklo is via het industriepark richting N9 Maldegem.