Politieraad Schelde-Leie publiceert vanaf nu zijn verslag

Openbaarheid van bestuur vereist dat de politieraad zijn verslag publiceert. Hieronder vind je de voornaamste punten die aan bod kwamen in de politieraad van 23 februari:

  • De begroting 2011 voor de politiezone Schelde-Leie werd goedgekeurd.
  • De politiezone investeert in informaticamateriaal met de vervanging van 15 PC's, de aankoop van 2 nieuwe PC's, een scanner voor de lokale recherchedienst, een scanner/printer voor de communicatiedienst, een PC en printer voor de boekhouding. Het kostenplaatje hiervoor wordt geraamd op ruim 14.000€.
  • De politiezone wil de vier vroegere rijkswachtlogementen in de Florastraat in De Pinte aankopen. De gebouwen zijn nu eigendom van de Regie der Gebouwen en worden geschat op een waarde van 850.000euro.
  • De politiezone investeert in infrastructuur met de aankoop van een wapenkluis voor de lokale recherchedienst (1.500€), een fiets voor een wijkinspecteur (900€), vervanging van de airco in het serverlokaal (6.000€), een aantal huishoudelijke toestellen die aan vernieuwing toe zijn (1.200€) en materiaal voor het groenonderhoud (6.000€).
  • Gezien de golf van pensioneringen die eraan komt, werd besloten om de functies van hoofdinspecteur van het lokaal informatiekruispunt, inspecteur van de preventiecel en 2 inspecteurs interventie vacant te verklaren.

Het volledige verslag kan je hier inkijken.