Politiecafé 12/12

In ons politiecafé op 12 december gingen we een stapje verder en zaten we met een 70-tal inwoners, beleidsmakers en medewerkers rond de tafel. Met als doel om van elkaar te weten te komen wat we belangrijk vinden rond veiligheid en de werking van de politie.

Een 70-tal inwoners van De Pinte, Nazareth, Gavere en Sint-Martens-Latem maakten hun avond vrij om ideeën te sprokkelen voor ons veiligheidsbeleid de komende 6 jaar. Op basis van de resultaten van onze veiligheidsenquête formuleerden we concrete actiepunten rond veiligheid en de werking van de politie. Want, zorgen voor onze veiligheid kunnen we niet alleen. Daarom wilden we zoveel mogelijk betrokken partijen samen aan tafel zetten; in de eerste plaats onze 'klanten', de inwoners van onze politiezone.

Het politiecafé werkte volledig interactief. De deelnemers konden online stemmen en hun antwoorden werden onmiddellijk geprojecteerd. Er werd ook in kleine groepjes gedebatteerd en gebrainstormd. Niet om de wetten te herschrijven, want dat is niet onze taak. Wel om van elkaar te weten te komen wat we belangrijk vinden rond veiligheid en de werking van de politie.

Het werd een inspirerende, aangename en boeiende avond. Niet in het minst dankzij het engagement van alle deelnemers, die we als teken van onze appreciatie bombardeerden tot onze VIP's, Veiligheids Ideeën Partners. Zij hebben nu een exclusieve rechtstreekse veiligheidslijn met het beleid van ons korps.

Naar de sfeerfoto's op Facebook