Nieuws

INFO:

Graag herinneren we jullie even aan onze coronarichtlijnen:

  1. De politiepost te Knesselare blijft gesloten voor onbepaalde duur.
  2. Bij niet-dringende gevallen dient u online aangifte te doen via police on web, bijlagen kunnen gemaild worden naar pz.aalter@police.belgium.eu.
    Bijvoorbeeld: fietsdiefstal, bromfietsdiefstal, winkeldiefstal, beschadigingen, graffiti, slagen en verwondingen, bedreigingen, stalking/belaging, …
  3. Bij dringende gevallen kan u - na afspraak - langskomen om aangifte te doen.
    Bijvoorbeeld: aangifte verlies/diefstal identiteitskaart, rijbewijs, inschrijvingsbewijs, aangifte ernstige gerechtelijke feiten.
    Indien u twijfelt of u een aangifte op afspraak of een online aangifte kunt doen, contacteer dan tijdens de kantooruren ons onthaal (09/325.23.00).
  4. Annuleer bij ziekte of verhoogde temperatuur steeds uw afspraak (ook bij twijfel).  Dit kan tijdens de kantooruren via het algemeen nummer (09/325.23.00).

LET OP!
Wanneer u zich aanbiedt
is het verplicht om een mondmasker te dragen.

In de mate van het mogelijke vragen we u om alleen te komen.
Graag vragen wij u ook om uw eigen balpen mee te brengen naar onze diensten.

De laatste tijd komen er heel veel aangiftes binnen over ‘phishing’ of online oplichting. Daarbij gebruiken de daders alle mogelijke middelen: e-mail, WhatsApp, telefoon, sms … Met één doel: jouw wachtwoorden, geld of identiteit stelen.

De laatste weken valt het ons op dat er een enorme toename is aan klachten van online oplichting. De oplichter benadert zijn/haar potentiële slachtoffer via e-mail, sms, instant messaging, sociale media of telefoon en doet zich daarbij voor als iemand anders. Als jouw bank, energieleverancier of een technologiebedrijf, maar zelfs ook als een persoonlijke vriend of familielid.

Het doel is om te ‘hengelen’ (‘phishing’ in het Engels) naar gevoelige gegevens, zoals persoonlijke informatie, wachtwoorden en bank- of kredietkaartgegevens. Eens de dader die gegevens heeft buitgemaakt, krijgt hij vrij spel om toegang te krijgen tot belangrijke accounts van het slachtoffer en zijn geld of identiteit te stelen.

Phising

Op 10/09/2020 heeft de recherche van de PZ Aalter in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar phishing huiszoekingen uitgevoerd in Kortenberg en Zaventem.
Naar aanleiding van de huiszoekingen werd er 2.170 euro, verschillende bankkaarten van derden, 5,26g cocaïne, verpakkingsmateriaal voor drugs, luxekledij en verschillende gsm's in beslag genomen met het oog op het verder onderzoek.

Kinderen in de auto? KLIK ZE VAST!

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde recent een nieuwe sensibiliseringscampagne over kinderzitjes.

Kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter moeten altijd worden vervoerd in een autozitje dat aangepast is aan hun gewicht en grootte. Hoewel die regel al vijftien jaar geldt, blijkt de correcte beveiliging van kinderen in de realiteit nog steeds een probleem.

Het volledige artikel van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) kan je hier lezen: https://www.vsv.be/pers/klik-kinderen-altijd-correct-vast-in-de-auto/

Ook de PZ Aalter hecht hier een groot belang aan en zal met de start van het schooljaar zeker hiervoor acties organiseren.

Beloof jij ook je kind steeds vast te klikken?  Beloof het dan op www.beloofd.be!
Bekijk zeker ook eens het filmpje “Klik je kids altijd vast” van Kijk Uit van 21 augustus laatstleden: https://bit.ly/2QqMyWM.

COVID19

Gelieve vanaf vandaag steeds een mondmasker te dragen wanneer u zich aanbiedt bij onze diensten.
Zo zorgen we samen voor uw en onze veiligheid!
#samentegencorona #coronavirus #covid19 #samensterk #aalter