Phishing

De lokale recherche van de Politiezone Aalter heeft in een lopend gerechtelijk onderzoek naar phishing en witwassen controles uitgevoerd in Gent en Zaventem. De controles van de Belgische en Nederlandse verdachten gebeurden in samenwerking met de Federale Politie en Politiezone Gent.

Bij de controles werd er 10.345 euro cash geld, een luxehorloge, een juweel, verschillende luxegoederen alsook kledij van luxemerken en een waardevol voertuig in beslag genomen.

PZ Aalter

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer.

Safeonweb heeft nu ook een app waarmee je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte blijft. Deze applicatie waarschuwt je voor cyberdreigingen en online oplichting. De Safeonweb app wordt gratis ter beschikking gesteld voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

https://campagne.safeonweb.be/nl/phishing