​​​​​​​Politie Aalter wint prestigieuze CPL-award.

De Circle of Police Leadership (CPL) heeft vorige vrijdag op een galaevent de prestigieuze CPL-awards uitgereikt.

De politiezone Aalter onderschrijft al jaren het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is vanuit die optiek dat het project “de politiebijen” werd opgestart: 60.000 bijen kwamen het korps versterken. Dit gaf niet alleen een boost aan het milieu, maar vooral ook aan de groepssfeer binnen het korps: teamwork, een nieuw gespreksonderwerp en ongekende talenten brengen mensen samen.

Begin november kreeg de politiezone het bericht dat, uit de vele deelnames, het project van de politiebijen werd weerhouden door de jury.

Vorige vrijdag was het dan eindelijk zover. Op een gala-avond in Genval werden alle laureaten bekend gemaakt. De gehele politiezone leefde mee en men zat op het puntje van de stoel toen de genomineerden in de categorie “meest duurzaam project” voorgesteld werden. De concurrentie was groot en de politiebijen hebben uiteindelijk de duimen moeten leggen voor de PZ Nijvel die de award in ontvangst mocht nemen voor hun coaching project.

Toen de publieksprijs voorgesteld werd bleek dat de politiebijen op zeer veel sympathie mochten rekenen van de aanwezigen in de zaal. De resultaten van de stemming waren verbluffend. Met bijna dubbel zoveel stemmen als de tweede laureaat bleek duidelijk dat de politiebijen de lieveling waren van het publiek.

Deze award is de kroon op het werk van het gehele korps, die naast hun andere opdrachten, ook aandacht hebben voor de natuur en hierbij creatief uit de hoek durven komen.