Onze politiezone

Het wegennet is sterk uitgebouwd: Aalter wordt doorkruist door de autosnelweg E40 en telt enkele belangrijke gewestwegen waaronder de N44 (Aalter-Maldegem), de N37 (Aalter-Ieper) en de N409 (Aalter-Deinze). De deelgemeente Knesselare heeft 4 gewestwegen: de N44 die ook door Aalter loopt, de N461 (Zomergem-Knesselare), de N337 (Knesselare-Brugge) en de N368 (Knesselare-Beernem). Verder is er ook nog de provinciale weg de N499 komende van Eeklo, over Ursel en Aalter, tot aan het rond punt ter hoogte van de E40.

Door Aalter loopt ook de spoorlijn Oostende-Brussel. Aalter heeft 3 spoorwegstations op zijn grondgebied (Aalter, Bellem en St Maria Aalter). Deze spoorlijn heeft een goede verbinding met zowel Oostende, Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen.

De politiezone is één van de tien politiezones die behoort tot het gerechtelijk arrondissement Gent. In het noorden grenst de zone aan de pz Maldegem, in het oosten en in het zuiden aan de pz Deinze-Zulte-Lievegem. Langs de westzijde grenst de politiezone aan de provincie West-Vlaanderen met de pz Regio Tielt en pz Het Houtsche.

Op 1 januari 2021 telde de politiezone 29.241 inwoners. De totale oppervlakte van de politiezone bedraagt 11.919 ha.
Onze politiezone is één van de kleinste zones met een goedgekeurde personeelsformatie van 56 operationele en 14 Calog medewerkers.

Onze politiezone