Dag van de Verkeersveiligheid

Op vrijdag 26 februari 2021 vond voor de 25ste keer de ‘Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen’ plaats. Ook in Maldegem werden extra verkeerscontroles uitgevoerd.

Combi

Overdag werden er snelheidscontroles uitgevoerd langsheen de Prins Boudewijnlaan (N9) en de Aalterbaan (N44). Er werden 1.701 bestuurders gecontroleerd.  Daarvan reden er 45 sneller dan toegelaten. Tegelijkertijd werd van 94 bestuurders een ademtest afgenomen. Deze bleven allemaal negatief.

’s Avonds werd er nog geflitst langsheen de Aalterbaan (N44) (1.068 gecontroleerde voertuigen) en Zwepe (91 gecontroleerde voertuigen). Er werden respectievelijk 149 en 25 snelheidsinbreuken vastgesteld. Eén bestuurder diende onmiddellijk zijn rijbewijs in te leveren. Ook hier werden ademtesten uitgevoerd, die allemaal negatief waren.

Verder werden er nog 6 pv’s opgesteld voor inbreuken op o.m. de autokeuring, rijbewijs, kentekenplaat en gebruik van een gsm.

Fluogele communicatieborden zullen weldra her en der opduiken om de bestuurders nog meer aan te zetten op hun snelheid te letten.