Weekend zonder alcohol achter het stuur

Het voorbije weekend organiseerde de politie voor de dertiende keer ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Het doel van deze actie was weggebruikers sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur. In 2020 vond er in België gemiddeld om de twee uur één ongeval plaats dat in relatie stond met alcoholgebruik. 

combi

Ook in Maldegem voerde de lokale politie wegcontroles uit, zowel mobiel als statisch.

Vrijdagavond werd de actie gecombineerd met snelheidscontroles met onderschepping. 

Langs Zwepe werden 863 voertuigen gecontroleerd. 57 bestuurders begingen een snelheidsovertreding. 

Langs de N44 werden 320 voertuigen gecontroleerd.  69 bestuurders reden te snel.   Hier werden snelheden geregistreerd van meer dan 140 km/u. 16 bestuurders werden onderschept.  Van deze bestuurders bliezen er 2 positief op alcohol.  2 rijbewijzen werden ingehouden voor de duur van respectievelijk 6 en 3 uur. Daarnaast werden nog 3 pv’s opgesteld voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en 1 pv voor het niet correct zekeren van een lading.

Zaterdagavond legden langs de Aalterbaan 126 bestuurders een ademtest af. 3 bestuurders bliezen positief op alcohol. Eén van deze bestuurders legde ook een positieve speekseltest af. Deze bestuurder was dus onder invloed van zowel alcohol als drugs. Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Langs de E34 werden 218 bestuurders gecontroleerd. 3 bestuurders legden een positieve ademtest af, de rijbewijzen werden ingehouden.

Daarnaast werden er nog 2 pv’s wegens niet-verzekering en 2 pv’s inzake het rijbewijs opgesteld.

Zondag werden nog 30 bestuurders gecontroleerd langs de Koning Leopoldlaan. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 3 uur