Politie Maldegem lanceert rekruteringscampagne

Maldegem, 24 mei 2022 - Politie Maldegem versterkt haar korps met interventie-inspecteurs. Om efficiënt de juiste profielen aan te spreken, lanceert ze een opvallende rekruteringscampagne. Voor het eerst ook via TikTok!

Onder het motto "Laat je boeien door je job" wordt de campagne verspreid via on- en offline advertenties, maar vooral ook via ludieke filmpjes op social media.

Laat je boeien door je job

De centrale boodschap van de campagne? Werken bij Politie Maldegem is boeiend! Het is een job waarin je midden in de samenleving staat en alles vanop de eerste rij meemaakt. Andere troeven: de familiale sfeer, flexibele planning en kansen om opleidingen te volgen en door te groeien naar een leidinggevende functie.

"We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe interventie-inspecteurs. Nu de selectieprocedure voor uniformfuncties bij de politie gewijzigd is, hebben we beslist een rekruteringscampagne te lanceren om jongeren te bereiken. Wie reageert op onze oproep en voldoet aan de voorwaarden, nodigen we uit voor een kennismakingsgesprek. Zo smeden we meteen een band met ons korps. Dat is belangrijk om hen te overtuigen na hun geslaagde selectieproeven te kiezen voor onze politiezone zodat ze na de opleiding direct bij ons kunnen aan de slag gaan", zegt Francis Van Hove, Korpschef a.i. bij Politie Maldegem.

TikTok

En wie jongeren zegt, zegt social media. Daarom slaat Politie Maldegem de handen in elkaar met reclamebureau Shortcut Advertising, dat heel wat ervaring heeft met rekruteringscampagnes. Naast print- en online advertenties en een speciale landingspagina op de website van Politie Maldegem, trekt de campagne ook voluit de socialmediakaart. Met onder meer filmpjes waarin kandidaten van hun toekomstige collega's te horen krijgen wat er zo boeiend is aan de job. En voor het eerst zet Politie Maldegem ook TikTok in om aan te werven, een medium dat een almaar belangrijkere plaats inneemt in het leven van jongeren. Een primeur!