Geef fietsdieven geen kans!

De NMBS zal voor de 2e maal samenwerken met haar lokale partners in de strijd tegen fietsdiefstal d.m.v. een preventiecampagne tijdens de week van 16-20 september.

Eén van lokale partners is de lokale politie. In 2018 werden 179 fietsdiefstallen aangegeven in onze politiezone. Het feitelijk aantal zal waarschijnlijk nog hoger zijn. Wil je vermijden dat jouw fiets terechtkomt in onze statistieken? Hieronder vind je een aantal tips.

  • laat je fiets graveren;
  • maak je fiets altijd slotvast (ook al is het maar voor eventjes);
  • gebruik bij voorkeur 2 verschillende sloten;
  • maak je fiets vast aan een vast voorwerp zoals een fietsenrek, paal, ....;
  • gebruik degelijke sloten die diefstal vertragend werken (zie bijlage 'Welk fietsslot kiezen');
  • vermijd je fiets te stallen op een slecht verlichte of verlaten plaats. Als het enigszins kan, maak gebruik van bewaakte stallingen.

Laat je fiets graveren op 18/9/19

Op woensdag 18 september 2019 zal onze politiezone op twee tijdstippen (11-13u & 16u-18u) aanwezig zijn aan de voorzijde van het station te Oudenaarde. Op deze tijdstippen kan je jouw fiets laten graveren. Doen!

Onze politiezone beschikt al jaren over uitstekende fietsgraveertoestellen waarbij een onuitwisbaar label (met het rijksregisternummer van de eigenaar) op de fiets gekleefd wordt. Op deze manier kan de eigenaar gemakkelijk opgespoord worden.

Stal jij jouw fiets niet aan het station of kan je niet langskomen met je fiets op 18/9? Geen nood: ook op andere tijdstippen graveren wij jouw fiets. Wie zijn/haar fiets wil laten merken, kan hiervoor terecht op zowel het hoofdcommissariaat als in de wijkkantoren. Op het hoofdcommissariaat kan je jouw fiets laten graveren elke werkdag van 8u-12u en 13u-17u. In de wijkcommissariaten kan je hiervoor terecht tijdens de openingsuren. Deze service bieden we gratis aan, aan de inwoners van Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde en Wortegem-Petegem.

 

Bijlage