Vertrek je op vakantie? Vraag een afwezigheidstoezicht aan!

Vertrek je deze krokusvakantie voor enkele dagen op vakantie? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning geen makkelijk prooi wordt voor inbrekers. Wil je graag dat er iemand tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houdt? De politie kan dat doen voor jou! Het enige wat jij moet doen is een afwezigheidstoezicht aanvragen.

Hoe vraag ik een afwezigheidstoezicht aan?

Je kan dit aanvragen via het e-loket van de politie of je kan langsgaan op elk commissariaat. Let op, het is belangrijk dat de politie op voorhand op de hoogte is van jouw vertrek. Daarom vragen we om jouw attest 7 dagen op voorhand aan te vragen.

De maximumperiode voor een aanvraag is 1 maand. Bij langere afwezigheid dien je zelf voorzorgsmaatregelen te treffen.

Wat gebeurt er tijdens het toezicht?

Zodra je op vakantie vertrekt, komt de politie regelmatig een kijkje nemen langs jouw woning. Ze komen zowel overdag als ’s nachts langs. Als de politie onregelmatigheden of problemen opmerkt, contacteren zij meteen de door jou opgegeven contactpersoon. 

Ga je toch niet weg of kom je vroeger terug? Neem dan onmiddellijk contact met ons op zodat de patrouilles niet nodeloos langskomen.

Wat na de afwezigheid?

Na je afwezigheid ontvang je een mailtje van ons met de tijdstippen wanneer de patrouilles zijn uitgevoerd. Daarom is het belangrijk van je e-mailadres te vermelden bij de aanvraag.

Wil je meer tips om inbraak te voorkomen? Klik hier.