Wereldgezondheidsdag

Logo CAW

Vandaag, 7 april, is het naar jaarlijkse gewoonte Wereldgezondheidsdag. Net als onze fysieke gezondheid, is ook onze mentale gezondheid heel belangrijk. Zeker in tijden van Corona, waardoor we in een heel onzekere situatie beland zijn. We weten niet wanneer we onze vrijheid terugkrijgen, wanneer we onze geliefden opnieuw kunnen knuffelen, wanneer we terug kunnen afspreken met elkaar voor een gezellige en zorgeloze uitstap, …    Hierdoor krijgen veel mensen het mentaal moeilijk.

Ook andere zaken zoals het zoeken naar werk, een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, kunnen ervoor zorgen dat je het mentaal even minder hebt, of dat je even niet meer weet waar je terechtkan. Daarom kan je met al jouw vragen over welzijn terecht bij het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk). 

Het CAW is er trouwens niet enkel voor als je het mentaal even moeilijk hebt, maar ook wanneer je vragen hebt over financiële, administratieve, juridische of materiële problemen, kan je bij hen terecht.

Slachtoffers en daders van geweld, misbruik, verkeersongevallen en misdrijven kunnen eveneens voor hulp contact opnemen met het CAW.

Heb je nood aan een gesprek of wens je gewoon meer informatie, klik dan zeker eens op volgende link: https://www.caw.be/zoek-antwoorden/

Let wel op dat het CAW soms met wachtlijsten moeten werken. Heb je echter dringend nood aan een gesprek, kan je ook altijd met hen chatten. Dit kan via https://www.caw.be/contacteer-ons/chat/ . In dit chatgesprek praat je anoniem met een hulpverlener van het CAW, die je deskundig kan begeleiden met welzijnsvragen. De chatroom is elke werkdag open van 13u tot 17u.