Ik ga niet akkoord met mijn parkeerboete in Oudenaarde: wat kan ik doen?

Wanneer je vindt dat je onterecht een "parkeerboete" (= contantbelasting op het parkeren) hebt ontvangen, kan je protesteren tegen de parkeerretributie bij de firma Apcoa Parking Belgium nv.

PROCEDURE

  1. Je vult dit formulier in en bezorgt het aan oudenaarde@apcoa.be of Apcoa parking Belgium nv, Terbekehofdreef 64 - 2610 Wilrijk. Telefonisch kan je contact opnemen via 032 16 70 18.
  2. ​Jouw bezwaar wordt behandeld.
  3. Het indienen van het formulier is geen garantie op een kwijtschelding van de retributie. Je wordt telefonisch of via mail op de hoogte gebracht van de beslissing. In elk geval is een eventuele kwijtschelding slechts éénmalig.

Voor meer info over het (betalend) parkeren in Oudenaarde kan je terecht op de website van de stad.

De parkeerwachter (NIET de politie) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een correcte en zo sluitend mogelijke controle op het parkeren met beperkte tijdsduur. Dit omhelst de controle op het betalend parkeren tijdens de betalende uren en de controle in de “blauwe zone” (parkeerschijf). Bij de uitvoering van zijn controletaak baseert de parkeerwachter zich op het reglement van de stad/gemeente en de daarin voorziene uitzonderingsregels voor bepaalde doelgroepen (bijv. bewoners met een bewonerskaart).

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Vlaamse Ardennen via het contactformulier of telefonisch via 055 33 88 88.