Resultaten snelheidscontrole en actie bezoldigd zakenvervoer

Op woensdag 5 januari hield onze dienst verkeer een snelheidscontrole te Maarkedal. 

Op donderdag 6 januari hielden 2 motorrijders van PZ Brakel een actie gericht op het bezoldigd zakenvervoer te Maarkedal. 

Resultaten snelheidscontrole

Resultaten snelheidscontrole Maarkedal:

Als eerste halte N60 richting Oudenaarde (max 90km/u) reden er 424 voertuigen voorbij, 60 daarvan reden te snel. Met als top gemeten een waanzinnige snelheid van 153 km/u. 

Omgekeerd richting Ronse (max 90 km/u) reden er 515 voertuigen voorbij, waarbij er 51 te snel reden. Dit keer met een top gemeten snelheid van 127 km/u.

Op de Maarkeweg (max 50km/u) reden er 225 voertuigen voorbij, waarvan 50 te snel. De top gemeten snelheid was 78 km/u

En als laatste de Hofveldstraat (max 50km/u), daar zagen we 222 voertuigen voorbij rijden. 22 reden te snel waarvan een bestuurder 91 km/u. 

Resultaten controle bezoldigd zakenvervoer Maarkedal:

Bij een controle op bezoldigd zakenvervoer is er niet alleen aandacht voor verkeersveiligheid, maar gaan we ook na of er geen inbreuken worden gepleegd die een economisch voordeel opleveren maar dan wel economische schade toebrengen.

4 transporten werden aan een grondige controle onderworpen:

  • Eén vrachtwagen werd betrapt op het negeren van de tonnagebeperking in het centrum van Etikhove en diende een boete van 183,06 euro te betalen.
  • Een lichte vracht had geen correcte boorddocumenten bij en diende een boete van 67,06 euro te betalen.
  • Op de N60 werd een vrachtwagen aan de kant geplaatst omdat zijn nummerplaat niet zichtbaar was. Hij diende een boete te betalen van 125,06 euro.
  • Ook de rij- en rusttijden werden gecontroleerd. Hierop werden slechts minieme afwijkingen vastgesteld, en hiervoor werd een mondelinge waarschuwing gegeven.