Waar kan ik in Brakel of omgeving terecht voor ambulante hulpverlening inzake alcohol, drugs, gokken en verantwoord gamen?

Vanaf 1 januari 2018 is het Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik (PISAD) ingekanteld in de vzw Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Zuid-Oost-Vlaanderen. De 7 drugbegeleiders verstrekken ambulant advies of bieden hulp op verschillende locaties en komen ook ter plekke, bv. in scholen, om met jongeren (t/m 25 jaar) met een beginnende verslaving (drug-, alcoholgebruik of problematisch gamen) of een aanwijsbaar risico op verslaving aan de slag te gaan. Reden voor deze inkanteling is dat de provincies vanaf 1 januari 2018 niet meer bevoegd zijn voor persoonsgebonden aangelegenheden. Daarom wordt het interbestuurlijk samenwerkingsverband voor aanpak van drugmisbruik nu gedragen door de Vlaamse Gemeenschap, als subsidiërende overheid van de CGG, en de 19 participerende gemeenten: Brakel, Denderleeuw, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Liedekerke, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem en Zottegem.

CGG-ZOV PISAD -

Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen

Drugpreventie en drugbegeleiding PISAD







• Wil je informatie of advies over drugs, alcohol, gokken en verantwoord gamen?

• Ben je jonger dan 26 jaar en ondervind je problemen met alcohol, drugs, gokken of gamen? Heb je nood aan een babbel in vertrouwen? Of wens je een begeleiding?

• Maak je je zorgen om iemand uit je omgeving? Heb je als ouder vragen over het gebruik of gamegedrag van je kind? Wil je weten welke hulpverlening er mogelijk is?

• Ben je met je school of vereniging op zoek naar drugpreventie? Zoek je ondersteuning bij het uitwerken van een alcohol- en/of drugbeleid?



Contactgegevens

Elsie Van den Haezevelde

Jagersstraat 64 B

9660 Brakel



Elsie: 0499 57 84 90 - elsie.vandenhaezevelde@zov.be



U maakt best telefonisch of via mail een afspraak. De dienstverlening is gratis.



Meer info op www.zov.be

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 055 42 60 00.