Hoe een vergunning aanvragen voor een container of signalisatie?

Voor een aantal zaken heb je een voorafgaandelijk vergunning nodig;

Plaatsen van een container:

Wanneer de plaatsing van een container, … of de uitvoering van werken verkeershinder kan veroorzaken dan moet deze verkeersbelemmering passend gesignaleerd worden. Daarvoor moet een signalisatievergunning aangevraagd worden. Die 'signalisatie' - vergunning bepaalt welke signalisatie op welke wijze moet geplaatst worden en moet vooraf bekomen worden.

De signalisatievergunning staat los van de toelating tot inname openbaar domein (cfr. GAS-reglement) die men desgevallend moet bekomen van de overheid, van de wegbeheerder, …. om de werken zelf uit te voeren.Het niet naleven van de vergunningsplicht kan leiden tot het onvoldoende signaleren van een verkeershinder en daardoor mensen in gevaar brengen en is bijgevolg strafbaar of de mobiliteit onaanvaardbaar verstoren

Aanvragen signalisatie

Aanvragen door particulieren tot het bekomen van een toelating tot plaatsen van 2 parkeerverboden (bvb voor vrijhouden ruilmte verhuiswagen,..) worden gericht aan de lokale gemeentebesturen die ze afhandelen.

Waar?

Als inwoner van Brakel kan je hiervoor terecht bij de gemeente, gemeentesecretariaat 055 43 17 52. Meer informatie vindt u hier.

Als inwoner van Horebeke kan je hiervoor terecht bij de gemeente, 055 45 52 35? Meer informatie vindt u hier.

Als inwoner van Maarkedal kan je hiervoor terecht bij de gemeente, Technische Dienst, 055 33 46 44.Vanaf nu kan je je toelating tot inname openbaar domein digitaal aanvragen door dit aanvraagformulier ingevuld terug te bezorgen aan de Technische Dienst of te mailen naar sophie.deviaene@maarkedal.be.

Als inwoner van Zwalm kan je hiervoor terecht bij de gemeente, Dienst Stedenbouw, 055 48 05 60. Meer informatie vindt u hier.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 055 42 60 00.