Bromfietsers, vraag tijdig uw nummerplaat aan!

Sinds 31 maart 2014 krijgen nieuwe twee- of driewielige bromfietsen en gemotoriseerde vierwielers een nummerplaat. Voor hen wordt eenzelfde procedure gevolgd als voor andere gemotoriseerde voertuigen, ze voldoen dus automatisch aan de nieuwe regels. Voor voertuigen die vóór deze datum werden aangekocht, loopt de overgangsperiode stilaan naar zijn einde. De datum waarop ze allemaal een nummerplaat moeten dragen, komt dichterbij!
Op 11 december 2015 werd er een uitstel van een jaar gegeven. De datum waarop bromfietsen moeten zijn ingeschreven, nadert dus met rasse schreden. Hetzelfde geldt voor lichte gemotoriseerde vierwielers, dat zijn voertuigen die niet sneller dan 45 km/uur kunnen rijden en die in de volksmond 'auto's zonder rijbewijs' worden genoemd.
Als eigenaar van een bromfiets of een lichte gemotoriseerde vierwieler moet u zelf de procedure tot inschrijving in gang zetten.

De normale procedure verloopt in vier stappen

  • Stap 1: U gaat naar een postkantoor met het eenvormigheidsattest van uw bromfiets of lichte gemotoriseerde vierwieler. De loketbediende zal dan de technische gegevens van het voertuig ingeven en aan de DIV overmaken.
  • Stap 2: U krijgt van bpost een formulier voor de aanvraag van de inschrijving. Dat moet u invullen, ondertekenen en aan uw verzekeraar bezorgen.
  • Stap 3: De verzekeraar doet de inschrijving via de app WebDIV en overhandigt u een samenvattend document van inschrijving.
  • Stap 4: U wacht tot de postbode uw nummerplaat bezorgt, die u vervolgens op het voertuig bevestigt. U moet het inschrijvingsbewijs zorgvuldig bewaren. Het bestaat uit twee delen: eentje voor thuis en eentje dat in of bij het voertuig moet worden bewaard.

Belangrijk: u wacht best niet tot de laatste dag om uw voertuig in regel te stellen. De kans is immers groot dat de diensten van DIV enkele dagen voor die 11de december zullen worden overspoeld door een stortvloed aan aanvragen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 055 33 70 33.