Eerste BOB-controles starten TOP! Iedereen blaast safe!   

De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield op zaterdag 5 juni een controle in het kader van de lopende BOB-campagne “Mijn BOB is TOP”, die op 4 juni officieel van start ging.

Ook dinsdag 8 juni werd er een BOB-controle uitgevoerd, waarbij ook aandacht was voor het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.

Resultaten controle 5 juni 

Er werd halt gehouden te Lierde op de N8 t.h.v. kilometerpaal 37.3 van 12u30 tot 16u00.  
Van 18u30 tot 20u00 werd er patrouille gereden. 

In totaal werden 42 ademtesten afgenomen. Deze resulteerden allen negatief

Ook werden 7 testen 'drugs in het verkeer' afgenomen.  4 bestuurders testten positief.  Het rijbewijs van 2 bestuurders werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.  Een andere chauffeur - die positief testte - was bestuurder van een bromfiets.  Deze bromfiets werd ingehouden.  De laatste bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt. 

BOB

Verder werden er 2 niet-ingeschreven voertuigen uit het verkeer gehaald,  één ervan was ook niet gekeurd. Beide nummerplaten werden in beslag genomen en de nodige processen-verbaal werden opgemaakt.  Verder werden 2 niet-verzekerde voertuigen in beslag genomen, waarvan één voertuig ook niet was gekeurd. 

3 chauffeurs beschikten niet over het nodige BE rijbewijs.  1 bestuurder was ook niet in orde met de ladingzekering en de technische eisen.  Een andere bestuurder beging een inbreuk op het gebruik van een handelaarsplaat.  Deze handelaarsplaat werd in beslag genomen en alle nodige processen-verbaal werden opgesteld. 

Ten slotte werden nog volgende inbreuken vastgesteld: 

 • 3 processen-verbaal keuring (+ 1 waarschuwing)
 • 1 proces-verbaal parkeren + keuring + gebruik richtingaanwijzer
 • 2 onmiddellijke inningen inschrijving
 • 1 onmiddellijke inning gordeldracht 
 • 1 onmiddellijke inning fraude tachograaf 
   

Resultaten controle 8 juni 

De controle vond plaats te Ophasselt (N8) t.h.v. kilometerpaal 31.8, van 12u30 tot 14u30.

15 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Iedereen blies 'safe'! Tevens werden 2 negatieve drugstesten uitgevoerd. 

Volgende inbreuken werden vastgesteld:

 • 1 proces-verbaal keuring
 • 1 proces-verbaal keuring + inschrijving
 • 4 onmiddellijke inningen 'gsm-gebruik achter het stuur'
 • 1 onmiddellijke inning gordeldracht