Roekeloze chauffeur uit verkeer gehaald! Ook té veel alcohol en drugs achter het stuur!

De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield op zaterdag 16 oktober 2021 en dinsdag 19 oktober 2021 controle op het grondgebied. In het kader van een nationale gedragsmeting van VIAS werd aan bestuurders ook gevraagd om deel te nemen aan een korte bevraging (aan de hand van een korte vragenlijst). Hiervoor werden de bestuurders naar een iets verder gelegen dispositief geleid. 

Op zaterdag werd er halt gehouden te: 

Geraardsbergen: N495 thv kilometerpaal 0.2 (dispositief thv kmp 0.5) 

Geraardsbergen: N42 thv kilometerpaal 24.2 (dispositief thv kmp 24.6) 

Lierde: N8 thv kilometerpaal 35.7 (dispositief thv Kloosterstraat) 

Op dinsdag werden de controles en gedragsmeting uitgevoerd te: 

Lierde: Kruispunt Nieuwe wijk/N8  

resultaten verkeerscontrole

In totaal werden 169 bestuurders onderworpen aan een samplingtest (“snuffelaar”), waarvan 61 ook effectief een ademtest dienden af te leggen.  2 bestuurders legden een positieve ademtest af en 5 chauffeurs bliezen alarm waarvan 1 jonge bestuurder. Het rijbewijs van deze chauffeurs werd respectievelijk ingehouden voor de duur van 6 uur en 3 uur.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt. 

Ook testten 4 bestuurders positief op “Drugs in het verkeer”.  Het rijbewijs van deze chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.  De processen-verbaal werden opgemaakt. 

Verder werd er tijdens de snelheidscontrole te Lierde een jonge bestuurder in een tijdspanne van 10 minuten 2 maal geflitst.  Dit respectievelijk aan een snelheid van 150km/u en 92km/u, waar er een maximum toegelaten snelheid van 70km/u van toepassing is. Deze roekeloze chauffeur werd onderschept door onze motorrijders en mag zich verwachten aan een fikse boete! Sowieso werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen! 

Tot slot werden nog volgende inbreuken vastgesteld: 

  • 1 onmiddellijke inning gebruik GSM achter het stuur 

  • 1 onmiddellijke inning voor elektrische step op de rijbaan zonder verlichting + gebruik GSM 

  • 1 proces-verbaal voor verlopen schouwing + geen drager rijbewijs + niet in bezit van verzekeringsbewijs 

  • 1 proces-verbaal voor zwartwerk 

  • 1 proces-verbaal van waarschuwing voor technische eisen