Politie Kruibeke/Temse rekruteert

Vanaf 14 september 2021 wordt de selectieprocedure voor operationeel personeel sterk verkort. Vanaf dan kunnen politiezones actief rekruteren. Politiezone Kruibeke/Temse organiseert daarom een jobevent op 23 oktober 2021.

Wij rekruteren

Vanaf 14 september 2021 wordt de selectieprocedure van de Geïntegreerde Politie grondig vernieuwd. Lokale politiezones en federale diensten kunnen vanaf dan actief kandidaten (m/v/x) rekruteren.

Via de jobwebsite van de politie, Jobpol.be, zullen lokale politiezones en federale diensten hun vacatures publiceren. De kandidaat meldt zich aan via Jobpol.be en dient eerst de zogenaamde ‘generieke selectieprocedure’ te doorlopen. Deze procedure bestaat uit een cognitieve vaardigheidsproef, een persoonlijkheidsproef en een fysiek-medische geschiktheidsproef. Daarnaast vindt er ook een moraliteitsonderzoek plaats.

Eens de kandidaat geslaagd is, komt hij terecht in een algemene wervingsreserve en hij kan dan solliciteren bij een politiedienst naar keuze. Het laatste selectiegesprek, de selectiecommissie wordt afgeschaft. In de plaats hiervan zal er een sollicitatiegesprek doorgaan in de lokale politiezone of federale dienst naar keuze.

Van zodra de kandidaat geselecteerd is, begint hij aan zijn opleiding en houdt hij contact met zijn zone. De zone staat in voor de organisatie van het werkplekleren en de probatiestage. Onmiddellijk na de basisopleiding wordt de kandidaat benoemd en start zijn carrière bij de politie.

In deze vernieuwde selectieprocedure krijgen de lokale politiezones meer inspraak en verantwoordelijkheid. Bovendien wordt de duurtijd verkort tot ongeveer 18 weken.

Om potentiële kandidaten kennis te laten maken met de zone, organiseert politiezone Kruibeke/Temse een jobevent op 23 oktober 2021. Tijdens dit event zal er eerst en vooral toelichting gegeven worden bij de vernieuwde selectieprocedure en er kan ter plaatse ingeschreven worden voor de selectieprocedure. Daarnaast zullen er verschillende demo’s plaats vinden van geweldsbeheersing tot de lokale computer crime unit. Er is ook tijd voor een speeddate met toekomstige collega’s. Kortom, potentiële kandidaten kunnen op een interactieve manier kennis maken met het politiewerk.

Inschrijven voor het jobevent kan via pz.kruibeketemse.personeel@police.belgium.eu

Meer info?

Isabelle Moeraert, personeelsdienst PZ Kruibeke/Temse

03/710.97.42 of pz.kruibeketemse.personeel@police.belgium.eu