Verkeershappening en opendeur op 9 september

De politiezone Kruibeke - Temse organiseert samen met de gemeenten Temse en Kruibeke en de diensten mobiliteit en milieu een grootse Verkeershappening en Opendeurdag. Op zondag 9 september van 10 tot 18 u. valt er rondom AC De Zaat heel wat te beleven voor jong en oud. De toegang en alle activiteiten zijn gratis.

Er staan demonstraties van onder meer politiehonden, -paarden en de brandweer op het programma. Bezoek de SPN-boot van de federale politie, zet een promillebril op of stap eens in de tuimelwagen. Je kan ook een heus moordspel spelen, een ritje op een politiemotor maken, gekke fietsen uittesten, een kijkje nemen in het politiegebouw en nog veel meer.
Voor de sportievelingen zijn er wandel- en fietstochten doorheen Temse en Kruibeke. Je kan ook je fiets laten labelen. Daarnaast zijn er infostands van Jobpol, Fietsersbond Temse, Drugpunt Waas, verkeersveiligheid,... en is er de expo duurzame energie.

We krijgen ook bezoek. Zeppe en Zikki zijn van de partij. Ook Anna en Albert uit de soap 'Familie' zullen langskomen. Zij zijn meter en peter van de actie 'Drop je dopje' die blindengeleidehonden steunt. Breng jouw plastic flessendopjes mee en draag je steentje bij.