Werken aan oude Scheldebrug van 26 februari tot eind april: oude brug en oprit N16 Viaduct Temse richting Bornem afgesloten

Op woensdag 26 februari start de volgende fase van de renovatiewerken aan de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Tot eind april pakt De Vlaamse Waterweg nv het wegdek en de voetpaden aan. Voor de duur van de werken zal het verkeer in twee rijrichtingen over de nieuwe Scheldebrug worden geleid. Ook zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden. Vanaf de start van de werken tot het einde ervan wordt de oprit tot de Scheldebrug (N16) via het Viaduct in Temse afgesloten. Met deze maatregel wil men vermijden dat het verkeer in het centrum vastloopt. 

Tijdens de vorige perioden van herstellingswerken aan de oude Scheldebrug en afsluiting ervan, waarbij het verkeer in 2 richtingen over de nieuwe brug werd geleid, zorgde dat in Temse-centrum voor grote verkeersproblemen. Heel wat bestuurders die richting Bornem reden, verlieten de N16 aan de Hoogkamerstraat, passeerden door het centrum en reden via het Viaduct weer de N16 op. Deze sluiproute veroorzaakte een enorme chaos. In het bijzonder voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer had dit kwalijke gevolgen.

Om de verkeersdrukte binnen de perken te houden, wordt dus nu de oprit tot de N16 richting Bornem aan het Viaduct afgesloten. De oprit N16 richting Sint-Niklaas blijft open.

Tijdens de piekuren zal aan de kruispunten N16-Hoogkamerstraat en N16-Gasthuisstraat het verkeer worden geregeld door de Lokale Politie. Het Viaduct blijft uiteraard bereikbaar voor bewoners en passanten.

Hoe rijden?

  • het verkeer op de N16 komende vanuit Sint-Niklaas dient de N16 gewoon te blijven volgen
  • vanuit Temse-centrum kan de N16 via Gasthuisstraat en Hoogkamerstraat bereikt worden
  • het verkeer dat vanuit Steendorp of Kruibeke komt, kan best via de E17 de N16 oprijden. Voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton is dat de verplichte route, aangezien zij niet naar het centrum mogen afslaan.

Op de N16 geldt een keerverbod voor vrachtwagens van +3,5 ton aan de kruispunten Hoogkamerstraat en Gasthuisstraat. Zij dienen te keren via het klaverblad.