Voorkom inbraak

Elke dag vinden er in België 140 inbraken plaats. Deze inbraken zorgen voor een onveilig gevoel en hebben een hoge maatschappelijke kost. Slachtoffers van inbraken hebben naast de financiële en mogelijk de emotionele gevolgen ook de psychologische weerslag. Hun thuis is niet langer het veilige nest van voorheen.

Volgende tips helpen om de kans op een inbraak te verminderen :

- Geef je woning een bewoonde indruk : zorg voor licht door timers op lampen en stel ze zo in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende kamers aan en uit gaat volgens uw leefpatroon.

- Sluit ramen en deuren af, ook al verlaat je jouw woning maar even.

- Draai het slot steeds vast met een sleutel. Zorg er ook voor dat het cilinderslot niet meer dan 2 millimeter uit de deur steekt. Het slot zal veel moeilijker te forceren zijn. 

- Laat geen gereedschappen of ladders rondslingeren, die de inbraak kunnen vergemakkelijken. Sluit je tuinhuis af met een sleutel

- Registreer de serienummers, noteer de bijzondere kenmerken van je waardevolle voorwerpen. Je kan hiervoor het registratieformulier onderaan de pagina downloaden. Maak ook foto’s van je juwelen. 

- Hou een oogje in het zeil voor jouw buren en signaleer verdachte gedragingen onmiddellijk aan de politiediensten via het nummer 101. Noteer de nummerplaat en het merk van een verdachte wagen en geef dit door aan de politie.

Op de website van 1 dag niet vind je nog meer nuttige tips.

Wonderen bestaan niet, maar mits een gezonde alertheid en het degelijk afsluiten van jouw woning kan je vaak veel leed voorkomen!

Bijlagen

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via (03) 711 02 02.