Hoe betaal je je verkeersboete?

Bij versleping van je voertuig

Je betaalt je versleping via de bijgevoegde overschrijving. Het bedrag van de boete staat vermeld op de overschrijving. Vermeld zeker de gestructureerde mededeling!

Bij andere verkeersovertredingen

Je ontvangt het overschrijvingsformulier ten vroegste één week nadat je je proces-verbaal (uitgezonderd de zware overtredingen) kreeg toegestuurd.

De vooropgestelde betalingstermijn bedraagt 10 dagen. Wanneer je niet tijdig betaalt, ontvang je een maand na de ontvangst van het eerste overschrijvingsformulier een herinnering. Zo kan het soms gebeuren dat je in het buitenland bent wanneer je een overschrijvingsformulier thuis ontvangt. Ook hiervoor geldt dezelfde voorvermelde regel: na een maand krijg je een herinnering toegestuurd.

Je hebt je boete betaald, maar betaalde te veel

Je krijgt automatisch een brief. Deze moet je terugsturen, met vermelding van je rekeningnummer. Deze brief wordt door de politie samen met het proces-verbaal aan het parket overgemaakt. Het parket start vervolgens de terugbetalingsprocedure.

Je hebt je boete betaald, maar zonder gestructureerde mededeling

In dit geval moet je je rekeninguittreksel binnenbrengen of opsturen naar onderstaand adres met vermelding van het PV-nummer.

Politiezone Kruibeke - Temse
Nagelheetmakerslaan 1 
9140 Temse

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via (03) 711 02 02.