1 DAG NIET 28/10/2016

Wist u dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: we betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro…

Op 28 oktober 2016 zal de actiedag '1 dag niet' plaatsvinden. Op deze dag zullen we woningdiefstallen bestrijden: 1 dag zonder inbraken in België en in Nederland!

Help ons om gedurende een volledige dag de preventie van woninginbraken onder de aandacht te brengen! Doe iets om van uw woning, straat en wijk een veilige plek te maken en dieven een halt toe te roepen. Wij hebben een slimme en gezamenlijke aanpak nodig, waarbij aandacht wordt besteed aan de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie vormt ongetwijfeld één van de belangrijkste van deze schakels!

Daarom zal er naast extra controle de kans zijn om DPA of diefstalpreventieadvies aan te vragen. Eén of twee van onze politiemensen komt dan bij u thuis langs om samen te bespreken welke, soms eenvoudige en bijna kosteloze, maatregelen u kan nemen om diefstal of inbraak te voorkomen. Vrijdag worden een hele dag extra mensen ingezet hiervoor. Maak uw afspraak via ons algemeen nummer 052257101. Kan u niet op deze dag, maak dan gerust een afspraak wanneer het u past.

Wat kunt u zelf nog doen? '1 dag niet' moedigt uw lokale initiatieven aan, want de som van kleine lokale acties vormt een sterk geheel. Maak samen met ons, maar vooral met uw gezin, buren, vrienden, vereniging of school, van deze dag een echt succes. Samen kunnen wij het aantal inbraken verminderen en een dag zonder inbraken kennen. Plaats uw initiatief op de website van '1 DAG NIET'.