Invoering nieuw parkeerbeleid vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 voert de Stad Aalst een nieuw parkeerbeleid in voor het centrum van Aalst. Na de bijkomende schoolstraten eerder dit jaar en de versterkte aanpak van autodeelsystemen, is dit een nieuwe grote maatregel in het mobiliteitsbeleid van de stad. In het stadscentrum dient parkeren op straat vooral voor kortparkeren, om snel boodschappen te doen, en voor bewoners. Wie langer parkeert, kan terecht op of in de verschillende grote parkings in de stad. Voor het parkeren op straat worden daarom vanaf 1 april 2020 een aantal tariefaanpassingen doorgevoerd. Die moeten ervoor zorgen dat het zoekverkeer in de stad vermindert.

Heel wat automobilisten zoeken regelmatig parkeerplaats. Bewoners willen vlak voor hun deur staan, bezoekers parkeren het liefst zo dicht mogelijk bij het stadshart en wie in Aalst werkt en met de auto komt, wil die ook graag zo vlot mogelijk kwijt. Al deze parkeerbehoeften opvangen is niet altijd evident. De stad wil vooral de 'juiste' auto op de 'juiste' plaats krijgen door een doordacht parkeerbeleid.

Via de link naar de website van Stad Aalst vind je een overzicht van alle wijzigingen en kan je via een digitaal stadsplan nagaan tot welke zone je straat op dit moment behoort volgens het parkeerbeleid.