Lokale Politie Aalst wint fairplay-prijs op Buurtwild/t Kickdag

Zaterdag 29 juni 2019 vond op de voetbalterreinen Osbroek stadspark te Aalst het voetbaltornooi Buurtwild/t Kickdag plaats. Dit betrof een organisatie van Buurtwild/t en de jeugdopbouwwerkers van VZW Lejo, die instaan voor activiteiten met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Ze konden maar liefst 117 spelers naar Aalst krijgen, velen uit Aalst zelf maar ook uit alle windstreken van Vlaanderen. Ook wij als Lokale Politie Aalst waren aanwezig en namen positieve contacten met deze jongeren en begeleiders. Door onze aanwezigheid trachten wij de kloof tussen politie en jeugd op een positieve manier te verkleinen.

Ook speelde een politieteam een 'galamatch' tegen een gelegenheidsteam jongeren. In de hitte hielden wij tot met de rust stand (0-0) maar moesten na de rust de wet van de sterkste ondergaan (uitslag 0-3). Maar onze sportiviteit leverde ons wel de fairplay beker op. Deze werd ons toegekend door de organisatoren.

Wij wensen Buurtwild/t en VZW Lejo, en mede de jeugddienst van de stad Aalst te feliciteren met hun prachtig initiatief ! Meer dan geslaagd !