Opmerkzame politie kan verdachten overval vatten

Dankzij de opmerkzaamheid van een inspecteur en hoofdinspecteur van de Lokale Politie Aalst konden maandag 9/12 jl twee verdachten van een overval gevat worden. 

Bij toevallig voorbijrijden van de apotheek na hun dienst merkten de inspecteur en hoofdinspecteur verdachte gedragingen op in de buurt van de apotheek en besloten de situatie te observeren.

Zo kon de politie waarnemen dat een man aanbelde bij de apotheek. De apothekeres liet deze man binnen en ging een gesprek aan met hem. Vervolgens stormde een tweede man de apotheek binnen en begaf zich naar de kassa.

Toen één van de verdachten de apotheek wou verlaten en vluchten, kon de inspecteur dat verhinderen door de doorgang te blokkeren. Uiteindelijk staakte deze verdachte zijn pogingen om te vluchten en konden de inspecteur en hoofdinspecteur het pand betreden.

In afwachting van hun collega’s maanden ze beide verdachten aan te blijven staan met armen en benen gespreid. De aangekomen interventieploeg arriveerde even later en kon de verdachten boeien en overbrengen naar het politiehuis voor verhoor.

De apothekeres raakte niet gewond, maar was wel onder de indruk van de feiten.

Het nadeel van de overval kon onmiddellijk gerecupereerd worden.

De verdachten, twee mannen uit Gent van respectievelijk 41 en 45 jaar werden gearresteerd. Het zijn geen onbekenden voor politie en parket.

De twee verdachten werden gisteren op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die besliste hen aan te houden.