OPZIJ OPZIJ OPZIJ !

Seconden die echt van levensbelang kunnen zijn!

Daarom lanceert Dé verkeersveiligheidsorganisatie DRIVE up Safety deze adviserende campagne. Omdat elke seconde telt, willen we alvast een goede raad geven aan alle weggebruikers. Met "opzij opzij opzij" nemen we het Europese voorbeeld over en raden we iedereen aan een vrije baan te creëren. Een doorgang waar jullie vlot en zonder obstakels door kunnen rijden.

Het is zo eenvoudig.

We splitsen gewoon en maken een mooie vrije doorgang. De uiterst linkse rijstrook gaat steeds naar links en de rechtsere rijstroken gaan steeds wat naar rechts. Op deze manier vorm je een vrije doorgang waar de MUG, ziekenwagen, brandweerwagen en politiewagen ongehinderd en vlot kunnen doorrijden. Deze kleine maar slimme maatregel zal de aanrijtijden naar een incident verkorten en de hulpverleníng sneller op gang brengen. En als je weet dat bij hartfalen of zware verwondingen elke seconde kan tellen, is dit een zéér belangrijk advies.

Ga DUS "opzij opzij opzij" want de hulpdiensten hebben ongelofelijke haast!

Verder willen we ook nog enkele andere tips geven:

Als er een hulpdienst achter je rijdt met zwaailichten en sirene, ga dan niet hard op de rem staan om zo snel aan de kant te gaan staan. Rij gewoon door, ga vlot en zonder bruuske maneuvers aan de kant staan. Zo hoeft de hulpdienst ook niet hard te remmen.