Uitreiking brevetten Klaarovers 2018-2019

Op donderdag 16 mei 2019 om 10.00 uur vond de uitreiking van de brevetten van de Klaarovers van het schooljaar 2018-2019 plaats. Dit jaar was het voor de 43ste keer dat de brevetten uitgereikt werden. Momenteel werken 7 scholen mee (SMI Moorselbaan, SMI Esplanade, SBS De Regenboog Erembodegem, SBS 't Hofje Hofstade, SBS 't Meivisje Herdersem, BS Faluintjes Moorsel, Don Bosco BuLo).

Klaarover … het woord spreekt voor zich! Aan de ene zijde van het zebrapad wordt 'klaar' geroepen en aan de andere zijde 'over', dan pas is het moment dat de groep leerlingen de straat mag oversteken.

Het doel van de Klaarovers of jeugdverkeersbrigadiers is om de leerlingen aan de schoolpoort op een veilige manier te helpen oversteken. Dit gebeurt door de oudste leerlingen, 6de jaars van de school, gedurende een heel schooljaar lang. De Klaarovers zijn steeds met 2 en worden hier bijgestaan door een leerkracht. Bij het uitvoeren van hun job als Klaarover zijn zij uitgerust met een fluo hesje en bordje C3, zodat zij voor het aankomende verkeer duidelijk zichtbaar zijn.

In het 5de leerjaar krijgen de leerlingen een opleiding van de politie: eerst een theoretische uitleg en nadien gaan ze samen de straat op om te oefenen.

Aan het einde van hun jaar inzet worden zij beloond met een geschenkje en een brevet, uitgereikt door de burgemeester of korpschef van de Lokale Politie Aalst!