Nieuws

Aangifte of klacht? Ga naar Police-on-web!

Omwille van veiligheidsmaatregelen is de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat al enige tijd gesloten. Vanaf 01.06.2020 kan er opnieuw een afspraak gemaakt worden voor niet-dringende feiten voor zover deze niet kunnen aangegeven worden via Police-on-web. Misdrijven die via Police-on-web kunnen aangegeven worden, moeten via deze weg aangegeven worden.

Je kan dus online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan! Dat kan via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

 

Activatie waarschuwingsfase ozon- en hitteplan

Volgens het KMI wordt het de volgende dagen warm tot zeer warm: temperaturen van 30 °C of meer. Omdat de temperatuurindicator zoals vastgelegd in het ozon- en hitteplan zal overschreden worden, wordt voldaan aan de voorwaarden voor de activering van de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan. De waarschuwingsfase treedt in werking vanaf dinsdag 23 juni.

Het is dus van groot belang om je tijdens deze warme dagen goed te beschermen! 

Lokale Politie Aalst is erin geslaagd een drugsbende op te rollen. Bij een aantal huiszoekingen werden verschillende hoeveelheden drugs aangetroffen alsook vuurwapens. 

112 BE: één app voor brandweer, ambulance of politie!

Staat de app 112 BE nog niet op jouw smartphone? Dan geven we je hieronder enkele goede redenen om dat wél te doen!

1️⃣ Je moet de noodnummers niet onthouden en kan ze dus ook niet vergeten als je in paniek bent.
2️⃣ Je locatiegegevens worden doorgestuurd naar de noodcentrale zodat je makkelijker terug te vinden bent door de hulpdiensten. Iedere 30 seconden krijgen zij een update van je positie.
3️⃣ De operator geeft jouw medische gegevens (zoals hartproblemen, allergieën aan medicatie, epilepsie...) meteen door aan de hulpdiensten als jij deze ingevuld hebt in de app.
4️⃣ De noodcentrale kan een chatfunctie activeren wanneer de operator jou niet kan verstaan.

Waar wacht je nog op? Download 📲 de app 112 BE vandaag nog!

Veilig surfen: opgelet voor oplichters!

Er zijn weer heel wat valse berichten van oplichters in omloop, zowel via mail als SMS. Een login van de bank die verloopt, Proximus die je zogezegd een optimalisatie van je wifi aanbiedt, gratis waardebonnen van Colruyt, compensaties van de overheid, ... Dit zijn allemaal pogingen tot oplichting. Trap hier niet in en verwijder de berichten! Wanneer het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het wellicht niet waar.