Resultaten controleactie 14/11/2020

Op zaterdag 14/11/2020 hield de verkeersdienst van Politie Aalst een gecombineerde verkeersactie op verschillende locaties tussen 14.30 en 21 uur. Onder andere de handhaving van het parkeerbeleid, het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of alcohol, controle van boorddocumenten en een snelheidscontrole werden uitgevoerd.

De actie leverde volgende resultaten op:

  • Op de eerste locatie werd een flitscontrole met onderschepping gehouden. In totaal werden 1693 voertuigen gecontroleerd, waarvan 85 voertuigen in overtreding. De zwaarste overtreders werden onderschept door de motorrijders, geconfronteerd met de gemeten snelheid en verder gecontroleerd. Eén bestuurder reed 81 km/h waar 50 km/h is toegestaan en bleek daarnaast ook onder invloed van verdovende middelen. Een andere bestuurder bleek niet in orde te zijn met zijn verzekering. Zijn voertuig werd daarom geklemd. De overige bestuurders zullen de boete in hun bus ontvangen. 

     
  • Op een tweede locatie werden bij een snelheidscontrole 1354 voertuigen gecontroleerd, waarvan 97 voertuigen in overtreding. De maximaal gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/h waar 50 km/h is toegestaan. 

     
  • Tijdens controle van onder andere het parkeerbeleid door andere ploegen doorheen de stad werden in 8 GAS-PV's opgesteld. Eén bromfiets werd op de rollen geplaatst, maar mocht na een negatief resultaat zijn weg verderzetten.