Succesvolle reanimatie 13-jarig meisje

In de vooravond van zondag 12 juni werd op het Guldenboomplein een meisje van 13 jaar onwel. Zij werd succesvol gereanimeerd door twee inspecteurs van Politie Aalst.

In de vooravond van zondag 12 juni werd op het Guldenboomplein een meisje van 13 jaar onwel. Zij zou zijn flauw gevallen en zou geen teken van leven meer hebben gegeven.

Na oproeping van de hulpdiensten begaf een ploeg van Politie Aalst, die op dat ogenblik in de buurt patrouilleerde, zich met bekwame spoed naar het pleintje. Bij aankomst lag het jonge meisje op haar rug, waarbij haar benen werden ondersteund door een andere minderjarige.

De inspecteurs controleren bij het ter plaatse komen meteen de vitale functies van het meisje en stellen vast dat deze geen polsslag of ademhaling meer had. Hierop beginnen de inspecteurs onmiddellijk het meisje te reanimeren, dat na enkele minuten plots terug teken van leven geeft. Enkele ogenblikken later arriveerden de ziekenwagen en de MUG die de medische zorgen overnamen en werd het meisje naar het ziekenhuis overgebracht.

Het meisje stelt het ondertussen gelukkig goed en dit dankzij de snelle en efficiënte tussenkomst van zowel de oproeper als de hulpdiensten, in het bijzonder de inspecteurs die overgingen tot reanimatie.