Verschillende diefstallen te Erembodegem

In het kader van een aantal diefstallen in Erembodegem, heeft Politie Aalst woensdag 20/1/2021 drie verdachten kunnen vatten met de hulp van een alerte getuige.

In de nacht van maandag op dinsdag werd iets na middernacht een poging ondernomen om in te breken in een woning in de Leuvestraat in Erembodegem.

Dankzij de summiere beschrijving van de vermoedelijke daders door een alerte getuige, evenals de vluchtrichting, konden er niet veel later drie verdachten worden opgepakt. Deze personen werden verhoord door de politiediensten en verklaarden minderjarig te zijn. Zij mochten uiteindelijk beschikken na verhoor.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee personen op de Hogeweg in Erembodegem het slachtoffer van een inbraak in hun voertuig. Er vond eveneens een poging tot diefstal plaats in een winkel in de Leuvestraat.

De beschrijvingen van de daders leidde de politiediensten opnieuw in de richting van de verdachten van weleer, waarop deze in de voormiddag opnieuw werden aangetroffen en opgepakt.

Ditmaal werd het drietal in het bezit gevonden van juwelen afkomstig van een inbraak in de Leuvestraat, dewelke plaatsvond in de nacht van afgelopen zondag op maandag. Medisch onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat onze drie verdachten eigenlijk meerderjarig zijn.  

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen werden zij allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, dewelke hen in verdenking stelde en onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst.