Nieuws

Onze zone is op zoek naar een gemotiveerde, betrouwbare, enthousiaste en flexibele ICT'er (burgerpersoneel niv B, voltijds 38 u/week)

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op onderstaande link
https://jobpol.be/nl/administratieve-jobs/informatica-systeembeheer-0

Test onveilig internet

Recent is onze politiezone gestart met aangifte op afspraak. Als we kijken naar de types van aangiftes, staat oplichting met internet bovenaan. Herken jij nepmails? Hoe alert ben jij online? Via onderstaande link kan u anoniem deelnemen aan onze test. Als je alle vragen beantwoord hebt, zie je jouw eindscore. Samen gaan we voor een beter internet!

Tijdens deze test bespreken we volgende thema's :

  • Veilige wachtwoorden
  • Controleer de URL
  • Sociale media
  • Phishing
  • Openbare WIFI

Start de test

Extra tips:

Klacht of aangifte bij de politiezone Erpe-Mere/Lede? Voortaan kan dit op afspraak!

Op 1 oktober start politiezone Erpe-Mere/Lede in het politiehuis te Lede met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

De vakantie staat voor de deur en dit is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.

BE Alert Meteen verwittigd bij een noodsituatie

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.