Werken Brakelsesteenweg N8

05.01.2021 - 31.12.2022

Om iedereen op het goede traject te krijgen verduidelijken we hieronder nog even de voorgestelde omleidingswegen:

  • Het verkeer komende van Geraardsbergen via de Tabakslaan wordt t.h.v. het kruispunt (Zevenhoek) met de J.B. Van Langenhaeckestraat rechts afgeleid via de J.B. Van Langenhaeckestraat – Appelterre Dorp – Paardeveldstraat – Eichemstraat – Cauterdreef – Berrebroeckstraat en Aardeweg om zo opnieuw aansluiting te krijgen met de N8 Brakelsesteenweg.
  • Het verkeer komende van Brakel via de Brakelsesteenweg wordt t.h.v. het kruispunt (De Kalvaar) met de Geraardsbergsesteenweg links afgeleid via de Geraardsbergsesteenweg – Wildendries – Nederhasseltstraat – Smid Lambrechtstraat en Outerstraat om zo opnieuw aansluiting te krijgen met de N8 Brakelsesteenweg t.h.v. de ‘Pizzahut’.
  • De voertuigen met een massa in beladen toestand van meer dan 3,5 Ton worden niet toegelaten op bovenvermelde omleidingswegen (behoudens plaatselijke verkeer = bewoners en plaatselijke bediening). Deze voertuigen worden allemaal omgeleid via de Geraardsbergsesteenweg richting Aalst tot aan de rotonde ‘Albatros’ om daar via de N45 en de N28 opnieuw richting Ninove te kunnen rijden.

Belangrijk om weten voor iedereen is…

…   dat er momenteel op de Brakelsesteenweg t.h.v. de werfzone een éénrichtingsstraat is ingesteld tussen het kruispunt met de Aardeweg en de Tabakslaan. Enkel het verkeer richting Brakel is er toegelaten.

…   dat de Outerstraat eveneens is ingesteld als éénrichtingsstraat. Enkel het verkeer komende uit het centrum van Outer rijdende richting Brakelsesteenweg is er toegelaten. Het is dus VERBODEN om komende van de rotonde aan “den Dollar” rechts de Outerstraat in te draaien.

…   dat de Muylemstraat tussen de kruispunten met de Zevenkotenstraat en de Kerkhofstraat / Ziekhuizenstraat is ingesteld als éénrichtingsstraat  waar het verkeer verboden is in de richting van de Kerkhofstraat / Ziekhuizenstraat.

... dat er voor fietsers een omleiding wordt voorzien via Muylemstraat, Kerkhofstraat en Outerstraat.  In de werfzone worden geen fietsers toegelaten.

 

Straten
Brakelsesteenweg
Outerstraat
Muylemstraat