Maatregelen n.a.v. Coronavirus COVID-19

De overheid neemt nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en kwetsbare groepen te beschermen.
Ook Lokale Politie Dendermonde neemt hierin haar verantwoordelijkheid. We zetten de belangrijkste maatregelen voor jou op een rij.

 

Wat te doen bij dringende meldingen of aangiftes?

In nood, bij dringende interventies (bv. verkeersongevallen met gewonden, ...) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden, ...) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie nog steeds ter plaatse. Bel onmiddellijk 101.
Denk je eraan om onze ploegen te verwittigen als je in contact geweest bent met iemand met Corona of zelf besmet bent?

Wat te doen bij niet-dringende meldingen of aangiftes die op een later tijdstip kunnen gebeuren?

Online politieloket
Probeer onnodige contacten zoveel mogelijk te vermijden. Doe zelf aangifte via police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be. Je kan er terecht voor aangifte van (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme en graffiti, het aanvragen van afwezigheidstoezicht en het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte op afspraak
Maak een afspraak online voor een aangifte/klacht in het hoofdbureau. Om het aantal wachtenden en het bijhorende besmettingsrisico te beperken werken we momenteel uitsluitend op afspraak.

Lukt het niet via de website, of beschik je niet over een internetverbinding? Dan kan je ook een afspraak maken via de telefoon, op het nummer 052-25 12 00 helpen wij je graag verder.

Belangrijk:
Gelieve geen afspraak te maken om bij ons naar het bureau te komen en je huisarts te contacteren als je je ziek voelt. Hiermee bescherm je niet enkel jezelf maar ook onze medewerkers. 

Gelieve bij aangifte je eigen balpen mee te brengen naar het politiegebouw. 

Tot slot
Net zoals de overheid benadrukken wij dat er geen reden tot ongerustheid en paniek is. Als iedereen de preventieve maatregelen zo goed mogelijk naleeft, kunnen we er samen voor zorgen dat de uitbraak van het coronavirus zo beperkt mogelijk blijft.

#samentegencorona
#dendermondetegencorona

Meer info: