Het virus is nog niet verdwenen. Er gelden nog steeds een aantal maatregelen.

We stellen de voorbije dagen vast dat men het hier en daar niet meer zo nauw neemt met de geldende coronamaatregelen.

Zo zien we vaak dat reizigers op bus-, tram- en treinhaltes geen mondmasker dragen en sommigen ook niet op het openbaar vervoer. In horecazaken draagt het personeel soms geen mondmasker of draagt men het mondmasker op de kin. De tafels staan niet altijd op 1,5 meter afstand, en we treffen soms rechtstaande klanten aan, of klanten die aan het dansen zijn. Het verplichte sluitingsuur wordt niet altijd gerespecteerd. Onze aandacht wordt hier tevens op gevestigd door verontruste burgers en klanten.

De regels zijn niet aangenaam en vragen veel discipline van iedereen maar we moeten er ons nog steeds van bewust zijn dat het virus nog niet verdwenen is. We zien ons daarom genoodzaakt om zoals nog andere politiezones aan de Kust, strenger toezicht te houden en zo nodig op te treden tegen inbreuken op de coronaregels. Zowel uitbaters als klanten lopen bij overtredingen het risico op een boete. In flagrante gevallen of bij herhaling kan aan de bestuurlijke overheid worden gevraagd om een zaak tijdelijk te sluiten.

We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt zodat strenger optreden niet nodig zal zijn, maar willen toch een signaal geven en iedereen op voorhand verwittigen.

We wensen U niettemin een aangename, maar tegelijk ook VEILIGE zomer toe.