Den Halven van Damme 2018

Op zaterdag 15 september 2018 vindt een nieuwe uitgave van den Halven van Damme plaats waarbij de deelnemers elkaar bekampen in een halve triatlon of een duatlon lange afstand. Lees hier welke veiligheids- en verkeersmaatregelen er gelden om de sportwedstrijd vlot te laten verlopen.

Het startschot voor de Clash der titanen wordt zaterdag om 10.30 uur gegeven. De triatleten zwemmen eerst in de Damse Vaart, terwijl de duatleten hun eerste loopproef afleggen op de oevers.  Na deze onderdelen starten de deelnemers met het fietsonderdeel.  Het fietsparcours bestaat uit 3 rondes (totaal van 90 km) door Hoeke, Moerkerke en Damme. Uiteindelijk wordt als laatste onderdeel een loopparcours afgewerkt in en rond Damme-centrum.  Het einde van de wedstrijd is voorzien omstreeks 18.00 uur.  Gedetailleerde informatie met betrekking tot het parcours, deelnemers en duur van de wedstrijd vindt u terug op de volgende website : www.denhalvenvandamme.be.

Verkeersmaatregelen

Om den Halven van Damme vlot te laten verlopen, nemen de organisatie en lokale politie extra verkeersmaatregelen. Houd rekening met een gewijzigde verkeerssituatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Langs het loopparcours

Van 12.00 tot ongeveer 18.00 uur wordt de Kerkstraat van Dammebrug tot het kruispunt met de Kattestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. De Jacob Van Maerlantstraat, Juliaan Opdedrinckstraat en Ketelstraat blijven bereikbaar via de Kerkstraat (komende uit de richting van Vivenkapelle).

Wil je tijdens de sportwedstrijd je woning verlaten met de wagen? Dit is mogelijk als je het parcours volgt in de looprichting van de deelnemers. De seingevers leiden je zo snel mogelijk van het parcours.

Langs het fietsparcours

Van 10.00 tot 15.45 uur is in de straten op het fietsparcours enkel verkeer mogelijk in de richting van de deelnemers.  Dit wordt aangeduid door politie en seingevers op het parcours. Tijdens de wedstrijd kan u uw wagen niet parkeren op het fietsparcours.  

Wil je tijdens de sportwedstrijd je woning verlaten met de wagen? Dit is mogelijk als je het parcours volgt in de rijrichting van de wielrenners. De seingevers leiden je zo snel mogelijk van het parcours.

Centrum van Damme

Van 12.00 tot ongeveer 18.00 uur worden de Kerkstraat (tussen Dammebrug en de Kattestraat) en Dammebrug afgesloten voor alle verkeer. Ook de Rabattestraat, Slekstraat en Speystraat (tussen de Kerkstraat en Damse Vaart-Zuid) worden van 12.00 tot ongeveer 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de Speystraat (tussen de Kerkstraat en Ketelstraat) en Ketelstraat wordt tijdens de wedstrijd opgeheven. Het centrum van Damme blijft wel bereikbaar via de Polderstraat, Vivenkapelle en Sint-Kruis (Pijpeweg). Via de Dammesteenweg kan u niet tot in het centrum van Damme rijden. 
In de Kerkstraat (tussen Dammebrug en de Burgstraat), Slekstraat, Rabattestraat, Damse Vaart-Zuid (tussen Dammebrug en de Sifon) en Damse Vaart-West geldt ook een parkeerverbod van middernacht tot ongeveer 18.00 uur.

Bijkomende informatie

De randparkings Damme-Oost (langs de Oude Sluissedijk) en Damme-Zuid (langs de Damse Vaart) blijven tijdens de sportwedstrijd bereikbaar. Het is toegelaten te parkeren op de bermen van de Damse Vaart-Zuid, vanaf de Speystraat tot Brugge. 

Rij je vanuit Knokke richting Damme, dan neem je best de N49 en de Oude Sluissedijk. Om van Brugge naar Damme rijden, ga je best via de Maaalsesteenweg en de Vivensteenweg.