Halve triatlon Knokke-Heist 2018

Sportievelingen worden op zaterdag 8 september 2018 verwend met een halve triatlon in Knokke-Heist. Lees hier welke verkeersmaatregelen er genomen worden. 

Het startschot wordt gegeven om 10.00 uur. De deelnemers springen in het water in Sluis (NL) waarna ze aan de fietsproef beginnen waarvan het eerste gedeelte op Nederlands grondgebied plaatsvindt en verder gezet wordt op Belgisch grondgebied, namelijk in Damme en Knokke-Heist. De beproeving wordt afgesloten met het looponderdeel in Knokke-Heist.

Verbod voor (doorgaand) verkeer

De Retranchementstraat, Hazegrasstraat, Kalvekeetdijk (tussen de Hazegrasstraat en de Patrijzenstraat), Patrijzenstraat, Koekoekstraat (tussen de Patrijzenstraat en de Sluisstraat), Sluisstraat (tussen de Koekoekstraat en de Natiënlaan (N49), fietsverkeer zal wel nog mogelijk zijn op de noordelijke rijstrook van de Sluisstraat), Oostkerkestraat (vanaf Damme), Dorpsstraat (tussen de Dudzelestraat en de Waterstraat), Westkapellestraat (tussen de Waterstraat en de Krommedijk) en de Krommedijk (tussen de Westkapellestraat en de Elizabetlaan) zijn zaterdag tussen 11.40 en 16.00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Er wordt geen fietsverkeer toegelaten in de fietsdoorsteek onder de balkonrotonde. 

Verbod op stilstaan en parkeren

Op zaterdag 8 september 2018 is het stilstaan en parkeren verboden in de Kalvekeetdijk (tussen de Hazegrasstraat en de Koekoekstraat, Patrijzenstraat (tussen de Kalvekeetdijk en de Koekoekstraat), Koekoekstraat (tussen de Patrijzenstraat en de Sluisstraat), Sluisstraat (tussen de Dudzelestraat en de Natiënlaan), Parallelweg (langs de N49/A11 tussen de Sluisstraat en de tunnel onder de A11), Dorpsstraat (tussen de Dudzelestraat en de Waterstraat), Waterstraat (tussen de Dorpsstraat en de Westkapellestraat), Westkapellestraat (tussen de Kalvekeetdijk en de Krommedijk), Krommedijk (tussen de Westkapellestraat en de Elizabetlaan), Europaplein (op alle parkeervakken), Sterrenlaan (op alle parkeervakken), Parkstraat en de Anemonenlaan.