Politie monitort verkeersveiligheid in schoolomgeving

De lokale politie monitort de verkeersveiligheid in de Damse en Knokke-Heistse schoolomgevingen met een verplaatsbare bewakingscamera. Het elektronisch oog komt er nadat enkele buurtbewoners en ouders hun bezorgdheid uitten. Dankzij de camera kan het politieteam de verkeersflow en het parkeergedrag op de voet volgen en gepaste maatregelen nemen.

De bewakingscamera stond intussen in de Hoornstraat en op het Lindeplein in Damme. Er komen nog verschillende schoolomgevingen in de politiezone aan bod. Elke locatie wordt enkele dagen gemonitord door een cameraoperator. Dit gebeurt zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds. Het politieteam is ook goed zichtbaar in het straatbeeld aanwezig.

De lokale politie nam doorheen de jaren al verschillende maatregelen om de veiligheid op de schoolroutes en in de -omgevingen te verhogen. Recent nog kondigde het politieteam extra snelheidscontroles aan in de schoolomgevingen en zones dertig. De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren.