Winterbobcampagne | Minder bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte tijdens de winterbobcampagne 52 bestuurders die reden onder invloed van alcohol. Van de 909 gecontroleerde bestuurders bliezen er 857 safe, 10 alert en 42 positief. Het politieteam trok ook 19 rijbewijzen in.
 

“Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel dronken bestuurders uit het verkeer”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “In vergelijking met de vorige wintereditie daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met 5 procent.”

Gerichte aanpak

De lokale politie koos ook deze winterbobcampagne voor een efficiënte aanpak van de controles. Zowel overdag als ’s nachts lag de nadruk op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hadden extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten werden meteen aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen. De controles lopen ook na de winterbobcampagne door. In de politiezone Damme/Knokke-Heist kan je het hele jaar door gecontroleerd worden op rijden onder invloed, snelheid, gsm-gebruik en gordeldracht.