Springen als een dolfijn naar 17 keer goud

Zonesecretaris Mia Gobert behaalde eind september maar liefst 17 gouden medailles tijdens de 7de European Police & Fire Games! Dit zowel in het zwembad als in open water.

Mia Gobert, zonesecretaris en Directeur Personeel & Middelen bij onze politiezone Het Houtsche, deed haar zwempalmares bij de politie eind september alle eer aan. Op de Europese kampioenschappen in het Spaanse Algeciras (Gibraltar), van 21 tot 29 september 2018, zwom ze maar liefst 17 keer in 5 dagen. In het zwembad kroonde ze zich kampioene in alle stijlen 50m, 100m en 200m en daarnaast ook in de 400m wisselslag. In een gemengd internationaal aflossingsteam was 2x een 4e stek weggelegd na grootmacht Rusland, Tsjechië en Frankrijk.

Dit jaar besloot Mia voor de ervaring ook deel te nemen in het open water. En een ervaring dat werd het zeker! Na een relatief rustige gouden swim van 3 kilometer in de baai van Algeciras was het tijd voor het woelige water in de zee van San Roque. Door de weersomstandigheden werd de wedstrijd beperkt tot 2 kilometer maar dan nog dacht een vrij zeezieke Mia er even aan er de brui aan te geven. Toen ze in de laatste ronde een leuk zeediertje (lees kwal) recht op haar gezicht zag afstevenen sprong ze waarschijnlijk als een dolfijn uit het water, vertelt ze na met alsnog een gouden plak rond de nek. De laatste dag sloot ze eveneens de Gran Prix van het open water met goud af.

De teller stopt zo op 17 gouden plakken dit jaar, een absoluut record. Haar palmares in de wereld- en europese spelen, waar ze sinds 2011 elk jaar beurtelings aan deelnam, brengt ze hiermee op 79 medailles waarvan 53 gouden.

2 weken eerder zwom Mia in het gewone zwemcircuit ook de Europese Master kampioenschappen in Slovenië onder vlag van de Brugse Zwemkring, ze behaalde er een 10e plaats op de 100m schoolslag.