Veel belangstelling voor teamvoorstelling in Veldegem

De politiezone Het Houtsche heeft gisteren van 19u tot 22u voor de tweede maal een teamvoorstelling gehouden. Deze keer was dit voor de inwoners van de deelgemeente Veldegem in zaal 't Lokaal in Veldegem. Er was veel belangstelling, wel 62 geïnteresseerden kwamen opdagen.

teamvoorstelling Veldegem

Deze teamvoorstellingen, ook contactmomenten genoemd, kaderen in het geheel van de gemeenschapsgerichte politiezorg en gaan door in elke deelgemeente of wijk van de politiezone. 

Tijdens dit contactmoment stelt het politieteam van uw deelgemeente/wijk zich voor, daarnaast brengt dit team o.a. de leefbaarheid, onveiligheidsgevoelens en buurtproblemen in uw politiezone, uw gemeente en specifiek ook in uw wijk, in beeld. Tot slot is er ook een mogelijkheid tot vragen stellen en kennismaking. Achteraf biedt de politie u graag een niet-alcoholisch drankje aan.

Om o.a. de leefbaarheid, onveiligheidsgevoelens en buurtproblemen in beeld te kunnen brengen werd in 2011 in de politiezone Het Houtsche een wijkbevraging gehouden. In elk van de 3 gemeenten van de zone werden tussen de 100 en 140 adressen geselecteerd aan de hand van een aantal criteria zoals leeftijd, geslacht, geografische spreiding enz., waar een politie-inspecteur aan de deur kwam met het voorstel een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van deze bevraging werd eveneens gepeild naar de verwachtingen en de mate van tevredenheid over de politie.