Waar kan ik mijn fiets registreren?

Registreer je fiets op www.bikebank.be

Alle gevonden fietsen die in onze politiezone gevonden worden, registreren wij op de website www.bikebank.be  

www.bikebank.be

Ben je je fiets verloren? Of is die gestolen? Misschien heeft iemand die reeds gevonden en kan je die terugvinden op deze website onder de rubriek “Zoek je gestolen/verloren fiets”. 

Maar wist je dat je ook je fiets gratis kan registreren op www.bikebank.be? Bij diefstal helpt dit je aangifte en verhoog je de kans om je fiets sneller terug te vinden. 

De voordelen om je fiets op www.bikebank.be te registreren: 

  • elke fiets is uniek. De registratie laat toe om de gegevens van je fiets (merk, type, kleur, framenummer, foto fiets, kopie factuur...) digitaal op internet te bewaren. 
  • je kan je fiets als eigenaar zelf beheren: je kan de status van de fiets wijzigen van “in bezit” naar “op te zoeken” indien die verdwenen is. Verandert de fiets van eigenaar, dan kan je dit ook in de website wijzigen. 
  • in geval van diefstal kunnen de gegevens van de fiets door de eigenaar aan iedereen verspreid worden. Zo kan iedereen die een bepaalde fiets vindt, te koop aanbiedt of wil kopen nakijken op www.bikebank.be of de fiets al dan niet ontvreemd werd. 

Laat je fiets ook labelen met je rijksregisternummer! Zo hoeven wij een gevonden fiets niet te registreren in de bikebank, maar nemen we onmiddellijk contact op met de eigenaar om de fiets terug te bezorgen. 

Bron: www.bikebank.be 

Waar kan ik mijn fiets laten labelen?

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 050 82 08 00.