22/09: Oostendedag en Autoloze Zondag: verkeersmaatregelen

Op zondag 22 september 2019 van 10.00 tot 18.00 uur organiseert Stad Oostende een nieuwe editie van de Oostendedag, dit jaar in combinatie met een Autoloze Zondag. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen van 10.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de vierde editie van de Oostendedag worden Oostendenaars na een druk toeristisch seizoen opnieuw in de watten gelegd met een leuke middag voor jong en oud. Van 12.30 tot 14.00 uur worden ze verwelkomd in een ontmoetingscentrum in hun buurt, om daarna gezamenlijk naar het autovrije stadscentrum te fietsen. Van 14.00 tot 18.00 uur is er in de hele stad animatie voor jong en oud. Zowel Oostendenaars als bezoekers kunnen er genieten van verschillende optredens, een springkastelenparcours, een vrijetijdsmarkt en meer!

Voor de Autoloze Zondag wordt de volgende zone autovrij gemaakt: Koninginnelaan vanaf de Drie Gapers tot aan Petit-Paris, Alfons Pieterslaan, Vindictivelaan, Visserskaai en de Albert I-Promenade.

Hou er rekening mee dat u de voormelde zone niet kunt binnenrijden van 10.00 tot 18.00 uur (behalve voor hulpdiensten, zorgverstrekkers, taxi's, dokters, bussen van De Lijn, de Stadsdienst Openbaar Domein en personen in bezit van een parkeerkaart handicap).

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Er geldt verkeersverbod in beide richtingen in de Alfons Pieterslaan, aan de zijde van de even huisnummers, ter hoogte van de kruisingen met de Peter Benoitstraat, Jules Peurquaetstraat, Antwerpenstraat, Romestraat en Ieperstraat.

Op de volgende wegen geldt verkeersverbod voor iedere bestuurder in beide richtingen: Leopold II-laan (tussen Zeeparking en kruispunt met de Karel Janssenlaan), Karel Janssenslaan (tussen Hendrik Serruyslaan en met Leopold II-laan) en Visserskaai (tussen Jozef II-straat en Langestraat).

Op de volgende wegen is de toegang verboden voor iedere bestuurder op het wegvak en in de richting hierna aangegeven:

  • Koningin Astridlaan, vanaf het kruispunt met de Koninginnelaan in de richting van de Koningsstraat
  • Wellingtonstraat, vanaf het kruispunt met de Koninginnelaan in de richting van de Euphrosina Beernaertstraat;
  • Torhoutsesteenweg, vanaf het kruispunt met de Alfons Pieterslaan in de richting van het Leopold I-plein;
  • Alfons Pieterslaan, vanaf het kruispunt met de Torhoutsesteenweg in de richting van de Vindictivelaan;
  • Leopold II-laan, van het Vuurkruisenplein, in de richting van Kursaal Oostende.
  • Karel Janssenslaan, vanaf het kruispunt met de IJzerstraat in de richting van de Leopold II-laan.
  • Leopold II-laan, vanaf het kruispunt met de Brusselstraat in de richting van het Vuurkruisenplein.

Op de volgende wegen wordt het bestaande eenrichtingsverkeer opgegeven: Peter Benoitstraat, Romestraat en Ieperstraat (telkens tussen Amsterdamstraat en Alfons Pieterslaan), Cirkelstraat (tussen Schippers-straat en Visserskaai), Pastoor Pypestraat (tussen Kaaistraat en Sint-Franciscusstraat), Sint-Franciscusstraat (tussen Pastoor Pypestraat en Visserskaai).

Alle verkeersmaatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Over de verkeersmaatregelen verneem je meer bij onze dienst coördinatie via pz.oostende.hhoo@police.belgium.eu, T 059 27 02 61 (tijdens de kantooruren) of bij Toerisme Oostende, T 059 70 11 99.

Bekijk het volledige programma van de Oostendedag op www.oostendedag.be

(copyright website Stad Oostende)