Lokale politie Oostende doekt cannabishandel en –teelt van 50-jarige Oostendenaar op

Na doorgedreven onderzoek, viel de recherche van de politie Oostende deze week binnen in een pand in Oostende. 7 verdachten werden opgepakt. 1,5kg cannabis, een plantage met 230 cannabisplanten en 11.000 euro cash geld werden in beslag genomen.

Uitvoerig onderzoek door de recherche van PZ Oostende

De recherche was al even bezig met een uitvoerig onderzoek naar invoer van cannabis in kilogrammen vanuit Nederland naar Oostende. Binnen deze handel kwam een vijftiger uit Oostende in beeld, die de cannabis in Nederland ging halen en in Oostende verder liet verhandelen. Dit gebeurde door kompanen uit Oostende. Er kwam ook een dealer in Blankenberge in beeld, die door dezelfde invoerder, de man van vijftig, werd bevoorraad. Afsluitend werd vastgesteld dat er zich een cannabisplantage in een pand in Oostende bevond. Er werd besloten om binnen te vallen.

Grote buit

Midden deze week werden bij diverse tussenkomsten uiteindelijk 7 verdachten gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om ze allen aan te houden. Uiteindelijk werden 1,5kg cannabis, een plantage met 230 cannabisplanten en 11.000 euro aan cash geld in beslag genomen.